Fundacja Hipoterapia - Dotychczasowe spektakle. Hipoterapia, fundacja, dzieci.

Dotychczasowe spektakle

Pomagaj z nami

Kucykowy repertuar

Premierowe spektakle:

"Spróbuj sam" - premiera spektaklu 07.04.2013 - spektakl przygotowany na podstawie bajki masajskiej w reżyserii Aleksandry Barczyk i Moniki Filipowicz można było zobaczyć w Katolickim Centrum Kultury przy ul. Łokietka 60 w Krakowie. Młodzi artyści zachwycili publiczność, zarówno swoim niezwykłym wykonaniem, jak i wspaniałą charakteryzacją przygotowaną przez studentów ze Szkoły Wizażu i Stylizacji „Artystyczna Alternatywa”.

"A jak Anioł" - premiera spektaklu 29.12.2012 – spektakl z autorską muzyką skomponowaną przez Monikę Bylicę do wierszy Ewy Stadtmuller. Reżyseria: Sławomir Rokita.

"Dzień dobry Panie Barbakanie" - premiera spektaklu 31.03.2012 – spektakl z muzyką specjalnie skomponowaną na tę okazję przez panią Monikę Błaszczyk-Bylicę - do tekstów Ewy Stadtmuller i Wandy Chotomskiej. "Dzień dobry Panie Barbakanie" to widowisko muzyczne obfitujące w piękne, autorskie melodie i urocze teksty.

„Szopka krakowska” – premiera spektaklu - 19.12.2010 - publiczność zgromadzona w Teatrze PWST obejrzała kolorową „Szopkę krakowską”  zrealizowaną w oparciu o autorski scenariusz p. Ziuty Zającówny, która jest również reżyserem przedstawienia. Występowały dwie grupy: dziecięca i młodzieżowa. Młodszą grupę KUCYKÓW przygotowywały p. Jolanta Sedlak i Julia Rzeszótko.

„Spotkanie w aeroplanie ... czyli śladami Małego Księcia” – premiera spektaklu - 23.06.2010 – spektakl został wystawiony na scenie Teatru „Groteska”. Przed publicznością zaprezentowały się aż trzy grupy "Kucyków"; najmłodsza pod kierunkiem p. Jolanta Sedlak, średnia, którą opiekuje się p. Anna Cichoń oraz starsza prowadzona przez p. Ziutą Zającówną.

„Opowieść Wigilijna” – premiera spektaklu - 20.12.2009 – przed ponad 200-osobową widownią na scenie Teatru Lalki i Aktora „Groteska” zaprezentowano inscenizację muzyczną „Opowieści wigilijnej” wg K.Dickensa. Przedstawienie reżyserowała pani Ziuta Zającówna, której asystowała p. Agnieszka Rzeźnicka (autorka adaptacji oryginalnego tekstu).

„Bajkolandia” – premiera spektaklu - 14.06.2009 – na scenie Kinoteatru „Uciecha” odbyła się premiera przestawienia muzycznego pt. „Bajkolandia” wg tekstów Temersona i J. Brzechwy. Reżyserem spektaklu była zawodowa aktorka i pracownik dydaktyczny krakowskiej Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej dr Józefa Zając-Jamróz. Przebojową muzykę specjalnie do tego przestawienia napisała pedagog i muzyk - pani Monika Bylica.

"Dziadek do orzechów" – premiera spektaklu- 20.12.2008 - przed ponad 300-osobową widownią na scenie Teatru Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej w Krakowie, zaprezentowano inscenizację bajki muzycznej wg E.T.A. Hoffmana "Dziadek do orzechów"  w adaptacji i reżyserii dr Ziuty Zającównej (zawodowej aktorki i wykładowcy PWST).

"Koty ... polskie" –premiera spektaklu- 19.06.2008 - spektakl "Koty ... polskie" wg L.J. Kerna został wystawiony na dużej scenie Teatru Lalki i Aktora "Groteska". Przestawienie w reżyserii p. Małgorzaty Krzysicy, aktorki Teatru Ludowego, z przebojową muzyką specjalnie skomponowaną przez p. Monikę Bylicę.

dzieci niepełnosprawne, integracja, terapia przez sztukę, Kucyki, Ziuta Zającówna, Małgorzata Krzysica, Groteska