Fundacja Hipoterapia - Uwaga - nabór do bezpłatnej opieki wyręczającej!!!. Hipoterapia, fundacja, dzieci.

Uwaga - nabór do bezpłatnej opieki wyręczającej!!!

Uwaga - nabór do bezpłatnej opieki wyręczającej!!!

2018-10-04

Zaproszenie skierowane jest do opiekunów osób niesamodzielnych (starszych lub niepełnosprawnych) mieszkających w Krakowie.

Opiekunowie otrzymają bezpłatną opiekę odciążeniową do dwóch tygodni w miejscu zamieszkania osoby , którą się opiekują oraz kompleksowe doradztwo i szkolenia w zakresie opieki nad osobą niesamodzielną.

Obecnie są wolne miejsca na drugą połowę października i listopad. Można też planować z dłuższym wyprzedzeniem opiekę zastępczą, na wypadek przewidywanej  nieobecności opiekuna.

Szczegółowe informacje u naszych doradców na ul. Daszyńskiego 22 (niedaleko Galerii Kazimierz)

Tel.: 512 361 939,  510 742 669,  512 361 898

godz. otwarcia:

poniedziałki i środy: 10.00-18.00

wtorki, czwartki i piątki: 9.00-17.00

A tu parę opinii opiekunów, którzy już skorzystali z naszej pomocy:

Pani Helena

“Z uczestnictwa w projekcie jestem bardzo zadowolona z pomocy opiekunki pani Małgorzaty. Pomoc była dla mnie korzystna z uwagi na to, że nie mam możliwości wyjść z domu, załatwić sprawy niezbędne przy chorym mężu, chciałabym jednak by taka pomoc była dłużej.”

Pani Dagna

“Projekt jest bardzo potrzebny, rewelacyjny pomysł, aby wesprzeć osoby opiekujące się pacjentem. Jestem b. zadowolona z działalności osób uczestniczących w projekcie i ich zaangażowania. Jedyną uwagą jest krótki czas objęcia wsparciem - sugestia, aby projekt rozwinąć o większą ilość godzin - dni specjalistów - w miarę możliwości. Projekt jest bardzo potrzebny.”

Pani - anonimowo.

"Jestem bardzo zadowolona z udziału w projekcie. Czułam się odciążona w opiece nad mężem. W przyszłości chciałabym skorzystać jeszcze z takiego wsparcia, bo jest nam ciężko na co dzień. Opieka nad mężem jest dla mnie coraz trudniejsza, a ja jestem w tym ciągle sama.”

Pan Piotr

“Projekt umożliwia dodatkową diagnostykę i odpoczynek opiekunowi. Na pewno skorzystalibyśmy ponownie.(...) Ogólnie projekt przeprowadzony jest sprawnie. Daje możliwości ulepszenia opieki domowej.'"

Krakowskie Centrum Informacji i Wsparcia dla Opiekunów Osób Niesamodzielnych (numer projektu: RPMP.09.02.02-12-0446/17) jest finansowane ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego 2014-2020.