Fundacja Hipoterapia - DIETA DZIECKA AUTYSTYCZNEGO – NOWE ROZWIĄZANIE PROBLEMÓW ŻYWIENIOWYCH. Hipoterapia, fundacja, dzieci.

DIETA DZIECKA AUTYSTYCZNEGO – NOWE ROZWIĄZANIE PROBLEMÓW ŻYWIENIOWYCH

DIETA DZIECKA AUTYSTYCZNEGO – NOWE ROZWIĄZANIE PROBLEMÓW ŻYWIENIOWYCH

Co robić, gdy dziecko nie odżywia się właściwie?

Żywienie dzieci autystycznych jest szalenie skomplikowanym zadaniem dla rodziców. Prawidłowe odżywienie dziecka stanowi nie lada wyzwanie. Często nie sposób nawet próbować suplementować dietę klasycznymi specyfikami, które często są sprzedawane w formie dużych tabletek. Dodatkowo suplementy te mogą zawierać składniki, które nie są potrzebne dziecku i mają za mało składników, których w organizmie brakuje. Niektóre dzieci z autyzmem muszą unikać w diecie wielu składników, glutenu, drożdży oraz sztucznych barwników, konserwantów i wzmacniaczy smaku. Zarazem może im brakować pewnych pierwiastków nazywanych ochronnymi, odpowiedzialnych za detoksykację organizmu (wapń, magnez, cynk, selen), co powoduje gromadzenie się w organizmie dziecka metali ciężkich.

Ostatnio pojawiło się nowe rozwiązanie dla tego typu problemów w odżywianiu dzieci stosujących specjalną dietę, albo z innych powodów nie dostarczających sobie właściwego czy zróżnicowanego pożywienia. Opracowano suplement, którego skład jest dobierany indywidualnie, na podstawie badań (badanie włosa), i który jest modyfikowany na bieżąco, w zależności od wyników badań. Sundose – bo o nim mowa, nie zawiera konserwantów (dlatego trzymamy go w lodówce), jest w formie proszku rozpuszczanego w wodzie, nie zawiera cukru, tylko naturalne słodziki: ksylitol lub stewię.

Więcej informacji:

Link: https://pl.sundose.io/suplementacja-w-autyzmie/

dziecko z autyzmem żywienie, suplement dla dzieci z autyzmem, dieta dziecka autystycznego, dzieci z autyzmem muszą unikać w diecie, metale ciężkie a dieta, indywidualnie dobrany skład suplementu, badanie włosa dziecko z autyzmem, suplement diety przy niedożywieniu, indywidualny suplement diety, suplementy bez barwników, suplementy bez konserwantów, suplementy bez cukru