Fundacja Hipoterapia - MODA BEZ OGRANICZEŃ - EDYCJA I. Hipoterapia, fundacja, dzieci.

MODA BEZ OGRANICZEŃ - EDYCJA I

Pomagaj z nami

MODA BEZ OGRANICZEŃ - EDYCJA I

Serdecznie zapraszamy do obejrzenia krótkiego filmu z finałowego pokazu mody w ramach naszej inicjatywy MODA BEZ OGRANICZEŃ - WIELKI FINAŁ 2013

oraz z przygotowań naszej niepełnosprawnej młodzieży podczas warsztatów stylizacji i kreowania wizerunku

W "Wysokich Obcasach" z 8 marca 2014 ukazał sie piękny artykul o modelkach, które brały udział w finałowym pokazie naszej akcji "Moda Bez Ograniczeń". Ale "Moda Bez Ograniczeń" to nie tylko "wielki final". Poniżej fragment wspomnianego artykułu:

"Akcja zorganizowana przez Fundacje Hipoterapia na Rzecz Rehabilitacji Dzieci Niepełnosprawnych jest początkiem programu coachingowego, który ma budować poczucie własnej wartości ludzi z różnymi rodzajami niepełnosprawnosći. Przed pokazem podopieczni Fundacji i niektóre modelki wzięli udział w warsztatch stylizacji, które miały pokazać, jak ukryć defekty, a wyeksponować piękno.

- W naszym społeczeństwie pokutuje przekonanie, że niepełnosprawni nie muszą ładnie wyglądać, że im się to nie należy, bo przecież mają poważniejsze problemy. W świecie mody w Polsce osoby niepełnosprawne właściwie nie istnieją. A my chcemy pokazać, że każdy - chory, zdrowy , niepełnosprawny  - ma swoje potrzeby (...) i zasługuje, by czuć się pięknie, atrakcyjnie (...)"