Fundacja Hipoterapia - "Moje Niepełnosprawne Dziecko - droga do samodzielności". Hipoterapia, fundacja, dzieci.

"Moje Niepełnosprawne Dziecko - droga do samodzielności"

"Moje Niepełnosprawne Dziecko - droga do samodzielności"

Książka pt. "Moje Niepełnosprawne Dziecko - droga do samodzielności" to zapis rozmów, jakie psycholog Michał Niewiński prowadził z rodzicami i opiekunami dorosłych już podopiecznych Fundacji Hipoterapia.

Opowieści oddają z niezwykłą intensywnością dramat osób niepełnosprawnych, ale także ich rodzin, które niejednokrotnie muszą się zmagać z bezdusznością urzędów
i ostracyzmem społecznym.

Mimo częstych załamań i utraty wiary w sens własnych działań, bohaterowie książki nie poddali się i dziś - z perspektywy kilkunastu, kilkudziesięciu lat - mogą pochwalić się sukcesami osobistymi (postępy w rehabilitacji, wychowanie samodzielnego dziecka) oraz społecznymi (kształtowanie świadomości społecznej, uczulenie społeczeństwa i urzędów na problemy osób niepełnosprawnych, udogodnienia
w infrastrukturze miasta, itd.).

Publikacja może stanowić gratkę dla czytelników literatury faktu, prozy reportażowej, ceniących sobie wiarygodność.

Opisane historie są niezwykle przejmujące, chwilami dramatyczne, ostatecznie przynoszą jednak wiarę w sens walki o lepsze życie, nawet w – zdawać by się mogło - skrajnie beznadziejnych sytuacjach.

Z działalnością samej Fundacji, sposobami radzenia sobie z problemami osób niepełnosprawnych oraz informacjami o możliwości zdobycia bezpłatnego egzemplarza książki można się zapoznać pod adresem: fundacja-hipoterapia.pl.

Prosimy także o kontakt mailowy fundacja@hipoterapia.info.pl lub telefoniczny +48 698 281 366.

Książka została wydana dzięki wsparciu finansowemu Urzędu Gminy Kraków.

książka, Gmina Kraków, Fundacja Hipoterapia, samodzielność niepełnosprawnych